W waarde voor pizza deeg meel

under-heading

W waarde voor pizza deeg meel

07 May 2022

Spannend.... Hoe gaat dit deeg worden?
Lang gedacht dat ik het juiste pizza meel gebruikte tot ik er achter kwam dat je voor warme rijs ander meel nodig hebt dan voor koude rijs.
Beide soorten hebben in basis dezelfde benaming : Farina type 00
Maar de elasticiteit van het meel wordt aangeduid door de W waarde.
Helaas staat de waarde nooit op de verpakking, maar als je een goed Italiaans merk bloem koopt dan kan je dit vinden op de website van de fabrikant. Voor pizza deeg maken volgens de lange rijs methode is een bloem met de waarde W 300-310 uitstekend
Voor pizzadeeg volgens de snelle rijs wordt
W 170-200 geadviseerd.
Eindelijk heb ik meel gevonden met de W waarde van 310.
Vandaag ermee aan de slag gegaan voor de pizza's van morgen.
Wauw wat een stug deeg, daar heb je spierballen voor nodig om goed te kneden.
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat morgen.

div-line