under-heading

Airfryer loempia

08 Jan 2020

Ik en een Airfryer, nooit gedacht dat….

Nee nooit gedacht dat ik daar nog eens fan van zou worden. Afgelopen oktober deed hij zijn intrede hier in huis. Ik mocht de Airfryer van mijn dochter een week lenen om uit te proberen. Eerlijk is eerlijk hij heeft het huis niet meer verlaten. Zij ook blij want zij wilde graag een XXL.
Natuurlijk kan je in de Airfryer allemaal kant en klare producten frituren en bakken, dat is ook wat de meeste mensen doen, wat een aanbod aan producten in de winkel!
Natuurlijk heb ik dat ook al ’n paar keertjes gedaan, gebruiksgemak heet dat. Heerlijk een kroketje voor op brood, ook frietjes hebben we uiteraard geprobeerd, maar toch….
Ik gebruik hem het liefste voor mijn eigen gebakken aardappelen, die zijn dan zo ontzettend lekker en het scheelt de helft van de tijd met mijn conventionele oven.

Sinds een paar weken zijn we aan de Airfryer loempia’s. Tjee wat is dat lekker en makkelijk te maken.
Ik gebruik daarvoor brickdeeg. Ik koop dat bij de Hanos, helaas is het in Nederland niet bij veel supermarkten te verkrijgen, maar met filodeeg kan het ook.
Eergister was weer zo’n loempiadag. Nog stukjes paprika over van een stoplicht zak paprika’s, nog wat bosuitjes en 2 plakjes ham. Het enige wat ik gekocht heb is 2 kleine bakjes taugé. Klik hier voor het hele recept.

Groenten op je bord in een dun krokant korstje, het was smullen!

div-line