Zalm bombe

under-heading

Zalm bombe

13 Jun 2015

Ben je nog op zoek naar een makkelijk en lekker voorgerecht, maak dan eens deze gerookte zalm bombe.

Je vult de gerookte zalm simpel met wat roomkaas: Zoek een kleine ronde vorm, in heb een mini tapasschaaltje gebruikt. Leg een stukje huishoudfolie over je schaaltje. Leg daar een plakje gerookte zalm op en druk met je vinger het plastic incl. de zalm in je schaaltje. Laat een klein stukje zalm overhangen.
Schep wat van de aangemaakte roomkaas vulling in de zalm en vouw de rest van de zalm erover heen.
Haal het geheel met plastic en al uit je schaaltje en draai het plastic dicht zodat er een strakke bombe ontstaat. Leg de zalm bombe's in de koelkast om wat op te stijven.
Het woord bombe en of de foto zetten je misschien op een dwaalspoor, ze zijn iets groter dan een eierdop.

Serveer er nog iets anders kleins bij zodat het een mooi compleet gerechtje wordt, bv gravad lax, garnalensalade, krabsalade of een stukje quiche met zalm en natureel vers warm brood.
Kies een mooi bord uit of leuke houten planken en maak je bord mooi op, het oog wil ook wat.
Succes verzekerd !!

div-line