Dilemma

under-heading

Dilemma

16 Feb 2015

Wat een dilemma, wat ga ik doe?

Je kunt geen kookboek openslaan over BBQ-en of slow cooking of je komt wel ergens een recept met varkens procureur tegen. Herman den Blijker schrijft zelfs dat het een van zijn lievelings stukken vlees is en bij Uit-Koken staat regelmatig procereur met amandelen op het menu voor een kookwork shop.

Nu zijn we sinds kort in het bezit van een BGE dus leek het ons wel leuk dit te gaan bereiden. Vol verwachting klopte de halve zaterdag ons hart. De BGE snorde mooi, de temperatuur was mooi controleerbaar zo rond de 110 Gr.C., en tot slot werd de juiste kerntemperatuur van het vlees bereikt in de in de receptuur opgegeven tijd. Mooier kon het toch niet en het vlees zag er ook nog eens volgens het plaatje uit :-)

Ik was opgetogen en blij.
Maar helaas…de smaak. Ik en mijn ega vonden het niet lekker.
Onze dochter, schoonzoon en onze kleindochter van 4jr wel. Onze kleindochter vroeg zelf om meer vlees!
Het procureur stuk woog ruim 2,5 kilo; alles wat over was hebben ze heerlijk mee naar huis genomen.

Maar nu mijn dilemma, ga ik het recept op de website zetten?

Nee is mijn eerste gedachten, ik maak wel vaker iets wat uiteindelijk niet op de website komt, gewoonweg omdat ik er niet achter sta. Maar nu ligt het verhaal toch iets genuanceerder, het gerecht was goed het was alleen niet mijn smaak. Als ik eerlijk ben had ik dit ook eigenlijk wel van te voren kunnen weten, ik houd nl. ook niet van rollade. Niet dat dit hetzelfde is als een rollade, nee dit vlees is zachter maar het is toch de smaak van het varkensvlees wat me tegen staat.
Nu zult u zich afvragen, waarom heb je het dan toch gemaakt?
Nauw gewoon, wie weet misschien vond ik het toch wel lekker en ook omdat iedereen er zo over roept. En eerlijk is eerlijk ook wel omdat we het leuk vinden om alles op onze BGE uit te proberen...

Ja is nu mijn tweede gedachten, ik ga het toch op de website zetten.
Het recept klopt en wie weet maak ik er toch veel mensen blij met dit recept!

div-line