Limburgese aspergesalade

under-heading

Limburgese aspergesalade

28 Apr 2014

Het asperge seizoen is in volle gang.
Asperges die je haalt bij de kweker (of bij een goede groenteman) zijn natuurlijk het allerlekkerst. Zeker als je ze klassiek met ham, ei en aardappel gaat eten moet je die meerprijs er eigenlijk voor over overhebben.

Maar soms is de prijs van de asperges in de supermarkt ook wel heel erg aantrekkelijk. Afgelopen vrijdag ging ik door de knieën bij s’lands grootgrutter. Ik er een Limburgse asperge salade gemaakt. Ik moet eerlijk zeggen de asperges vielen me niet tegen. Het is een heerlijk frisse salade geworden met asperges, gerookte zalm, tomaat, augurken en zilveruitjes.

De receptuur was voor een voorgerecht maar wij vonden het met wat warm afgebakken brood erbij een prima weekend hoofdgerecht.
Dus kom je ergens goedkope asperges tegen dan is deze salade zeker een aanrader!

div-line