Bounty gevoel

under-heading

Bounty gevoel

25 Nov 2013

In de Allerhande stond een makkelijk te maken omgekeerde bananen taart. Op de kookles heb ik een poos geleden kokos ijs gegeten.

De bananen taart heb ik in 2 gedeeltes gedeeltes gemaakt want ik wilde hem wel warm serveren.
Ik had alles van te voren afgewogen en klaar gezet. Voor ik aan het voorgerecht begon heb ik de karamel gemaakt. De bananen gepeld en doorgesneden. Om te voorkomen dat ze bruin zouden worden heb ik ze ingesmeerd met citroen sap. Toen de karamel in het bakblik zat heb ik de bananen erin gelegd en afgedekt.
Terwijl het hoofdgerecht in de oven stond heb ik het beslag gemaakt voor de taart, niet veel werk gewoon alles door elkaar mixen en over de bananen schenken.
Toen de zalm van het hoofdgerecht uit de oven kwam heb ik de taart er meteen ingeschoven, makkelijk de oven is dan al warm en de taart moest op dezelfde temperatuur als de zalm.
Na 30 minuten is de taart gaar. Ook al zat ik nog lekker aan tafel te kletsen, echt storend was het niet om de taart uit de oven te halen en even snel om te keren.
Binnen 3 minuten was ik weer terug aan tafel.

Deze keer heb ik er voor gekozen om de dessert borden niet in de keuken op te maken.
De taart oogt in zijn geheel erg mooi, zonde om in de keuken al aan te snijden!

Het kokos ijs heb ik daags van te voren gemaakt. Met een bolletje kokos ijs erbij was het een super heerlijk nagerecht, echt een bounty gevoel!
Ben je geen kokos fan, chocolade ijs smaakt ook lekker bij deze bananen taart.

div-line