Pangasius ansjovis kappertjes

under-heading

Pangasius ansjovis kappertjes

07 Nov 2013

Deze week heeft Nederlands grootgrutter weer pangasius in de aanbieding. Een lekker makkelijk te bereiden vis. Ik heb hem deze keer gebakken met ansjovis en kappertjes. Klik hier voor het recept.

Misschien dat kinderen niet dol zijn op ansjovis, maar dat probleem is makkelijk op te lossen. Bij mij passen er geen 4 vissen in de pan. Dus als je toch twee pannen op het vuur hebt staan, bak dan in een pan de pangasius met ansjovis en in de andere pan de pangasius naturel.

Tja en dan heb je natuurlijk ook weer ansjovis over.
Haal deze uit het blikje en bewaar deze afgedekt in de koelkast.
Maak daar de volgende keer als je vis eet koude ansjovissaus van: Wrijf 6 ansjovis fijn (spoel ze eventueel af of leg ze even in melk zodat ze iets minder zout zijn). Schep de eidooiers uit 3 gekookte eieren (eiwit wordt niet gebruikt). Meng de dooiers met het sap van 1 citroen door de ansjovis en verdun dit met 4 eetlepels olijfolie tot een vrij dikke saus.
Serveer deze over de gebakken visfilets.

div-line