EEN KNOLSELDERIJ WEEKJE

under-heading

EEN KNOLSELDERIJ WEEKJE

15 Jan 2013

Het was een knolselderij weekje:
Afgelopen woensdag op de kookles hebben we knolselderij puree gegeten bij het hoofdgerecht.
Afgelopen zaterdag hadden we weer straatdiner en daar stond een knolselderij soepje met rode ui-kaas crostini op het menu
Afgelopen zondag heb ik uit de Foodies van januari 2013 het recept gemaakt met knolselderij puree, appel en spekjes

Van alle drie de gerechten heb ik wat geleerd:
Op de kookles moesten we, om de knolselderijpuree een goede consistentie te geven er een klein beetje aardappelpuree poeder doorheen roeren. Ook al ben ik anti pakjes, nu moet ik toch toegeven, ik ben overstag. Voortreffelijk eindresultaat !!
Ik heb de buurman geholpen met de voorbereiding van zijn staatdiner beurt. Ondanks dat we de soep door een zeef heen hadden gewreven bleef hij ( naar mijn inziens) te dik voor een diner soepje. Nee voor een 4 gangen diner ben ik meer van de lichtere soepjes.
Begrijp me goed, de soep was lekker maar echt iets voor vandaag ( het sneeuwt nu buiten)
En dan afgelopen zondag: knolselderij koken in melk. Tijdens het koken komt er een soort of melkvel erover te liggen. Je kunt dit eraf scheppen maar helemaal lukt het niet.
Als je dan de knolselderij pureert lijkt het net of er geschifte mini klontjes door zitten. Nee ik kook de knolselderij niet meer in melk maar gewoon in water met of zonder toevoeging van een bouillonblokjes.
Herken jij dit laatste probleem en weet je een oplossing, laat het me even laat weten !
Verder was het gerecht erg lekker.

En nu, er ligt nog een halve knolselderijā€¦.even zoeken wat ik daar van ga maken !!

div-line