500 gr groene asperges
1 courgette, in schuine plakjes
1 rode ui, in dunne ringen
handje vol geroosterde amandelen, grof gehakt
3 eetl. rode wijn azijn
5 eetl. olijfolie
snufje zout
Doe de ui in een kom en voeg de azijn en zout toe.
Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in water met zout 5 minuten.
Giet af en dep ze een beetje droog.
Bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie en grill de asperges in 4 minuten gaar.
Leg de asperges op een bord en dek losje af met wat aluminiumfolie
Gril de courgette in de grillpan 5 minuten. Keer halverwege.
Voeg de courgette toe aan de ui en azijn en schep om.
Schik de asperges en de courgette en ui mooi op een ( eventueel voorverwarmde) schaal of groot bord. Besprenkel het geheel met 3 eetlepels olijfolie.
Bestrooi indien gewenst nog met wat zeezout.
Serveer de salade lauwwarm.
Opmerking: de salade smaakt koud ook lekker!
: 4
: 20 minuten
: Tijdschrift: Allerhande mei 2012
: Afdrukken