Gegrilde groene asperges en courgette

Gegrilde groene asperges en courgette

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande mei 2012

Ingredienten

500 gr groene asperges
1 courgette, in schuine plakjes
1 rode ui, in dunne ringen
handje vol geroosterde amandelen, grof gehakt
3 eetl. rode wijn azijn
5 eetl. olijfolie
snufje zout

Bereiding

Doe de ui in een kom en voeg de azijn en zout toe.

Snijd 3 cm van de houtachtige onderkant van de asperges en kook ze in water met zout 5 minuten.
Giet af en dep ze een beetje droog.
Bestrijk ze met 2 eetlepels olijfolie en grill de asperges in 4 minuten gaar.
Leg de asperges op een bord en dek losje af met wat aluminiumfolie

Gril de courgette in de grillpan 5 minuten. Keer halverwege.

Voeg de courgette toe aan de ui en azijn en schep om.

Schik de asperges en de courgette en ui mooi op een ( eventueel voorverwarmde) schaal of groot bord. Besprenkel het geheel met 3 eetlepels olijfolie.

Bestrooi indien gewenst nog met wat zeezout.
Serveer de salade lauwwarm.

Opmerking: de salade smaakt koud ook lekker!