300 gr knolselderij, in blokjes
250 gr aardappelen, in kleine stukjes
50 gr boter
2 eetlepels slagroom
2 eetlepels melk
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes
Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes
Kook beide in aparte pannen gaar in gezouten water.
Giet af.
Pureer de aardappelen met een aardappelknijper. Verwarm de slagroom met de boter en de melk in een steelpannetje. Roer dit als de boter gesmolten is door de fijne aardappel.
Pureer de knolselderij met een staafmixer en meng de knolselderij door de aardappelpuree. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Deze romige knolselderij puree hoort bij een gerecht met Coquilles met appel maar je kunt het bij heel veel andere gerechten serveren. Pas dan wel de hoeveelheid aan.
: 4-6 peronen
: 30 -35 minuten
: Receptuur Tessa Kiros, kookboek De Franse wereldkeuken
: Afdrukken