1 bloemkool
2 handen gemengde noten
Kerrie boemboe:
1 ui, fijn gesnipperd
2 theelepels sambal
3 teentjes knoflook fijngehakt
1½ eetlepel keriepoeder
4 eetlepels sojasaus
5 eetlepels zonnebloem olie
2 theelepels gemalen ketoembar
1 theelepel gemalen djahé ( gemberwortel)
2 theelepels gemalen komijnzaad ( djinten)
1 eetlepel citroensap
Meng alles voor de kerrie boemboe goed door elkaar.*
Maak de bloemkool schoon en snijd deze in mooie roosjes. Je kunt d ebloemkool kort blancheren, dat heb ik niet gedaan. Wij houden van knapperige bloemkool. Ik heb de roosjes rauw gewokt.
Roerbak de bloemkool en voeg een paar eetlepels kerrie boemboe toe voor de smaak.
Rooster de noten kort in een droge koepan tot ze goudbruin zijn. Roer de noten door de bloemkool.
* Je hebt teveel marinade. Doe deze in een goed afgesloten pot en zet koel weg in de koelkast. De marinade is lang houdbaar. Ook lekker om kip ermee te marineren.
: 4 personen
: 20 minuten
: Kookboek: basiskookboek 100% suikervrij
: Afdrukken