250 gr gepelde en gare kastanjes (zijn zo te koop)
75 gr wortel
75 gr prei
40 gr boter
zout en peper
nootmuskaat (vers geschraapt)
125 ml. witte wijn
750 ml. vleesbouillon
125 ml slagroom
kaneel
wat poedersuiker
Kastanjes klein snijden, wat apart leggen voor de garnering.
De gewassen prei in kleine ringen en de wortel in kleine blokjes snijden.
Boter in de pan smelten, de kastanjes erbij doen en met wat poedersuiker bestuiven, dat licht laten karamelliseren.
De groenten toevoegen en meekoken.
Met zout, peper en nootmuskaat kruiden.
Wijn erbij schenken en iets laten inkoken, de bouillon toevoegen en op een laag vuurtje de soep 15 min. koken.
Met een staafmixer de soep fijn pureren, proeven en op smaak maken.
Slagroom stijfkloppen.
Borden voorverwarmen, soep in de borden scheppen.
In ieder bord soep een schep slagroom scheppen, bestrooien met wat kaneel en garneren met de wat fijngesneden kastanje.
: 4
: 45 minuten
: Recept gekregen van Wil W. recept aangepast
: Afdrukken