400 gr rundergehakt
2 eetl. ketjap manis
2 eetl. grove mosterd
1 eetl. zout
1 theel. cayennepeper
2 kleine eieren
80 gr paneermeel
3 eetl. boter
1 pot vleesfond 380 ml
Meng de ketjap, mosterd, zout cayennepeper, eieren en paneermeel door elkaar.
Meng dit goed door het gehakt.
Verdeel het in 4 porties en draai er gehaktballen van.
Laat de ballen afgedekt 30 minuten rusten in de koelkast.
Verhit de boter en een braadpan en braad de ballen hierin rondom bruin aan.
Schenk de fond erbij en laat de ballen onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan , in 45 minuten op laag vuur gaar worden.
P.P.
435 Kcal
27 fr eiwit
29 gr vet
18 gr koolhydraten
Weetje:
Door de gehaktballen een half uurtje in de koelkast te laten rusten, blijven ze tijdens het braden beter in vorm.
Dit is een gehaktballenrecept van Sunny Devens: restaurant De Librije in Zwolle, "Voordat de gasten komen moet het personeel natuurlijk ook eten. Om 5 uur eten we daar met z´n allen "gewone kost" zoals andijvie stamppot met een gehaktbal".
: 4
: 55 minuten + 30 minuten wachten
: Tijdschrift: Allerhande no 1 2008
: Afdrukken