Asperge zalm hollandaise met dille

Hoofdgerecht
  

under-heading

Asperge zalm hollandaise met dille

Ingredienten

16 asperges
4 portie's zalm

2 verse eidooiers
1-2 theelepels citroensap
zout en peper
120 gr boter
1 eetlepel creme fraiche
1 eetlepel verse dille fijngehakt

Bereiding

Schil de asperges, verwijder de eventuele houtachtige onderkant.
Kook de asperges in water met een snufje zout en een ½ theelepel suiker in 15 minuten gaar.

Smelt de boter op een zacht vuurtje.
Pureer voor de Hollandaise de eidooiers met het citoensap en een snuf zout in een hoge maatbeker met behulp van een staafmixer.
Laat daarna de boter terwijl de staafmixer aanstaat, langzaam in het eidooier mengsel druppelen.
Roer de creme fraiche en dille erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de saus maar laat hem niet meer koken en houd hem warm.

Verwarm de oven voor op 180 gr C.
Wrijf een oven vaste schaal in met wat olijfolie.
Strooi wat zout en peper over de zalmfilets en leg deze in de ovenschaal.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats deze voor ongeveer 15 minuten in de oven. De tijd is afhankelijk van de dikte van de zalm. De zalm moet niet door en door gaar zijn, een beetje rosé van mag.

Leg de asperges op voorverwarmde borden, leg de zalm erop en schep wat van de saus eroverheen.
Garneer het geheel af met een toefje dille.

Serveertip: lekker met gekookte krieltjes.

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken