Gevulde groene asperges

Voorgerecht
  

under-heading

Gevulde groene asperges

Ingredienten

50 gr rode linzen
500 ml groentebouillon
¼ teentje knoflook
½ cm verse gember
1 theel. komijn
8 groene asperges
1 sinaasappel
50 gr rivierkreeftjesstaartjes
80 gr gerookte lamsham

dressing:
Recept: Sinaasappel Mosterd-honing dressing

Bereiding

Spoel de rode linzen goed af onder koud stomend water. Hak de gember fijn en snijd het stukje knoflook doormidden. Doe beide ingrediënten in een thee-eitje en breng dit aan de kook tezamen met de groentebouillon en de rode linzen.
Kook de rode linzen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking ( bij mij was dat 7 minuten maar dat is afhankelijk van het soort en merk linzen)

Giet de linzen af als ze gaar zijn en spoel ze nogmaals.
Breng ze op smaak met de sinaasappel-mosterd dressing, bewaar een beetje dressing voor de eindgarnering.

Blancheer de asperges beetgaar..

Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit.
Snijd de sinaasappel partjes in stukjes.

Snijd de asperges over de lengte open en vul ze met de linzensalade, partjes sinaasappel, rivierkreeftstaartjes en de stukjes lamsham.
Druppel nog wat van de dressing over de asperges.

Opmerking:
-In het originele recept werd kant en klare sinaasappel mosterd dressing gebruikt,
ik heb zelf de dressing gemaakt, zie recept linkje bij ingrediënten
-In het originele recept werd gerookte lamsham gebruikt, ik vond het leuk om zelf lamsvlees te roken. Vele variaties zijn mogelijk, ook lekker met een bv parmaham

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Magazine: Sligro Exclusief, -mijn eigen interpretatie van een recept uit dit tijdschrift
print : Afdrukken