Chocolade spaghetti

Nagerecht
  

under-heading

Chocolade spaghetti

Ingredienten

110 gr bloem
12 gr cacaopoeder
2 eieren
½ eetl. olijfolie
poedersuiker om te bestrooien
1½ liter water
100 gr suiker om te koken

Bereiding

Kneed een deeg van de bloem, de cacao en de eieren. Kneed goed door en maak het indien nodig soepeler met wat olijfolie.
Laat de pasta even rusten
Rol het deeg uit met behulp van een pastamachine.
Begin bij stand 6 en werk toe naar stand 1. Draai er daarna spaghetti van.
Hang de spaghetti slierten te drogen.

Kook de pasta in flink gezoet water in zo’n 3-4 minuten gaar. Goed laten uitlekken en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.

Opmerking;
Ik haal zelden recepten van andere sites, maar deze keer kon ik de verleiding niet weerstaan om deze spaghetti van www.vongole.nl na te maken.
Ik heb het originele recept wel veranderd, de pasta werd alleen maar van eidooiers gemaakt, voor mij een raadsel hoe ze hier een soepel deeg van konden maken, Ik heb dus e.e.a naar eigen inzicht veranderd. Bovenstaand is dus zoals ik de chocoladespaghetti gemaakt heb.

Foto: chocoladespaghetti voor het koken.
.

Algemeen


persons : 6-8
time : 60 minuten
book : zie opmerking onderaan
print : Afdrukken