Visfilet met meloensalsa

Slank
  

under-heading

Visfilet met meloensalsa

Ingredienten

500 gr visfilet naar keuze bv pangasius of tilapia (vers of diepvries)*
20 gr verse gember
1-2 rode pepers ( afhankelijk vd grote)
3 limoenen
zout en peper
1 theel. bruine suiker
ca 600 gr watermeloen
1½ theel. gedroogde korianderblaadjes
*Op de foto, 3 gamba’s per persoon erbij

Bereiding

Laat de visfilet eventueel ontdooien. Pel en snipper de gember.
Snijd de peper in de lengte door en verwijder de zaadjes.
Was de peper en hak hem fijn.

Was de limoenen met heet water en wrijf ze droog.
Rasp de schil van twee limoenen en pers ze daarna uit.
Meng de limoenrasp, limoensap, suiker, gember, korianderblaadjes en peper.

Snijd het vruchtvlees van de meloen en snijd het in kleine blokjes.
Roer de dressing door de meloen.

Maak de vis schoon en snijd deze in stukken.
Bestrooi de vis met zout en peper.
Verhit olie in een pan met anti-aanbaklaag.
Bak de vis 2-3 minuten aan elke zijde.

Snijd een limoen in partjes.
Serveer de vis met de meloensalsa en een limoenpartje.

Met 200 gr gekookte rijst erbij;
per persoon:
ca. 280 Kcal.
5 gr eiwit
8 gr vet
46 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Tijdschrift: Delicious juli 2009
print : Afdrukken