Varkenshaas tonnato

Voorgerecht
  

under-heading

Varkenshaas tonnato

Ingredienten

170 gr mayonaise van goede kwaliteit
1 blikje tonijn van 185 gr, uitgelekt
4 theel. citroensap
75 ml crème fraîche
½ theel paprikapoeder
500-600 gr koude, gebraden en in plakken gesneden varkenshaas
1 eetl. kappertjes
8 ansjovisfilets

Bereiding

Doe de mayonaise, tonijn, het citroensap, de crème fraîche en paprikapoeder in een blender en klop en een saus van.
Leg de plakken varkenshaas of op een groot borden en giet daar de tonnato-saus over.
Leg er kris kras de ansjovisfilets op en strooi er de kappertjes over.

Foto:
Bord opgemaakt per persoon als voorgerecht en de saus er in de traditionele manier ( in wiebervorm) overheen gespoten met een spuitzak.
Ik heb geen ansjovis filet gebruikt maar geserveerd met wat Ansjovis mayonaise ( onder de kappertjes) omdat ik dit nog over had van een paar dagen eerder.

Tip;
Ook lekker met ander in dunne plakken gesneden koud vlees zoals varkensfilet, kalkoen- of kipfilet.

Algemeen


persons : 6
time : 20minuten + koelen
book : Kookboek: Nigella Express, lekker snel
print : Afdrukken