Zuurkool stamppot met gerookte kip en paprika

Hoofdgerecht / Slank
  

under-heading

Zuurkool stamppot  met gerookte kip en paprika

Ingredienten

500 gr (wijn)zuurkool
1 eetlepel olijfolie
100 gr hamblokjes
1 rode paprika
250-300 gr gerookte kipfilet in blokjes
75 gr rozijnen
3 eetlepels demi crème fraiche
1 eetl. chilisaus
1,5 kilo kruimige aardappelen
1 ui
200 ml warme melk

Bereiding

Kook de aardappelen gaar, giet ze af stamp ze fijn en schenk er de melk bij.
Roer tot een zachte puree. Breng de puree op smaak met zout en peper.

Bak de hamblokjes zachtjes uit in de olijfolie. Snipper de ui en snijd de paprika in kleine blokjes. Schep dit bij de hamblokjes.

Haal de zuurkool los. Voeg toe aan de hamblokjes de gerookte kipfiletblokjes, zuurkool en rozijnen. Roer goed om en laat even stoven.
Roer er de creme fraiche en de chilisaus door, verwarm goed door.

Schep het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree.

Opmerking:
-Ik heb een eetlepel olie gebuikt om de ham in te bakken, ik heb yorkham gebruik en daar kwam geen vet van vrij zoals het orginele recept voorschreef.
-In het orginele recept werd de aardappelpuree gemaakt met 100 ml melk. Ik vond dat te droog ook omdat je geen jus hebt bij dit gerecht dus ik heb een dunnere aardappelpuree gemaakt.

Als je het recept bereid zonder de door mij gebruikte olijfolie en maar met 100 ml melk dan bevat dit gerecht volgens het kookboek 365 kcal p.p.

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Kookboek: Bereik en behoud je ideale gewicht- Sonja Bakker
print : Afdrukken