500 gr zuurkool
125 gr spekreepjes
30 gr walnoten, fijn gehakt
100 gr boerenjongens
300 ml appelsap
4 laurierblaadjes
2 theel. kurkuma
Spoel de zuurkool af onder koud water.
Snijd zuurkool fijn.
Kook de zuurkool met de laurierblaadjes 10 minuten in de appelsap.
Bak ondertussen de spekreepjes uit.
Giet de zuurkool ( net niet helemaal) af en verwijder de laurierblaadjes. Roer de kurkuma, walnoten en de boerenjongens door de zuurkool.
Verwarm de zuurkool op een zacht vuurtje totdat de laatste appelsap verdampt is.
Serveer de zuurkool zo als groenten bij vlees en aardappelen.
Serveertip:
- Ook leuk om deze zuurkool in te rollen als een loempia in filodeeg en 20 minuten in de oven afbakken.
- Lekker bij Fazant filet met gebakken appelen
.
: 4-6
: 20 minuten
: Eigen recept
: Afdrukken