Zoetzure varkenshaas spiesjes

BBQ
  

under-heading

Zoetzure varkenshaas spiesjes

Ingredienten

500 gr varkenshaas
1 rode paprika
1 groene paprika
200 gr stukjes ananas uit blik
2,5 dl sinaasappelsap
4 eetl blanke azijn
2 eetl bruine basterd suiker
2 theel. chilisaus
2 theel maïzena

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van 3 cm.
Snijd beide paprika’s in blokjes van 2 cm.
Giet de ananas af en bewaar het sap.

Meng de bewaarde ananassap met het sinaasappelsap, de azijn, bruine suiker en chilisaus.
Rijg het vlees om en om met de stukjes paprika en ananas aan satéstokjes.*
Leg de spiesjes in een ondiep zuurbestendige schaal en giet er de helft van het sapmengsel over.
Dek af met plasticfolie en laat een aantal uren of een nacht lang in de koelkast marineren.
Draai de spiesje af en toe om.

Doe de overgebleven marinade in een kleine pan.
Maak een papje met de maïzena en 1 eetlepel van de marinade en doe in de pan.
Laat al roerend verhitten tot het mengsel aan de kook komt en dik wordt.
Dek af en laat afkoelen.

Rooster de spiesje 15 minuten op een licht ongevette rooster of ingevette grillplaat, of tot ze gaar zijn. Draai ze regelmatig.
Serveer de spiesjes met de zoetzure saus.

* Leg de vleesblokjes in een schaal, leg daar de paprikablokje en ananas op. Giet de marinade erover en zet zo weg tot gebruik. Rijg de spiesje vlak voor je gaat BBQ-en. Het vlees ligt beter in de marinade en het neemt minder plaats in je ijskast in.


Het recept is iets aangepast omdat het voor 6 personen was.
Volgens het boek is het per persoon, dat zal nu niet véél anders zijn:
225 Kcal
Eiwit 31,5 gr
Vet 2,5 gr
Koolhydraten 19,5 gr
Voedingvezels 1 gr
Cholesterol 65,5 gr

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten+ 5 uur marineren
book : Kookboek: Het low-fat kookboek
print : Afdrukken