Zeetong a la Picasso

Hoofdgerecht
  

under-heading

Zeetong a la Picasso

Ingredienten

8 tongfilets van 75 gram
1 grote sinaasappel
4 schijven ananas
1 banaan
2 bolletjes stem gember
1 ei
50 gram paneermeel
225 gram bakboter
4 halve bigareaux
halve deciliter ananassap



1 eetlepel citroensap

Bereiding

Schil 1 grote sinaasappel heel dik samen met de buitenste vliesjes. Snijd het vruchtvlees tussen de vliezen los en wip de partjes eruit.

Laat 4 schijven ananas uit blik uitlekken en bewaar het sap.

Pel 1 banaan en snijd deze in plakjes.

Snijd twee bolletjes stemgember in dunne plakjes.

Roer in een diep bord 1 ei los met 1 eetlepel melk en strooi in een ander bord 50 gram paneermeel. Haal de tongfilets eerst door het ei en dan door het paneermeel.
Bak de vis in een koekenpan in 150 gram bakboter op een matig vuur in ca. 4 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel of een pannenkoekmes. Schep de vis voorzichtig op een voorverwarmde schaal en houd deze warm op een pan met heet water.

Bak in de schoongemaakte koekenpan in 75 gram bakboter het fruit, behalve de stemgember, lichtbruin. Leg dit samen met de gember bij de vis.
Garneer de ananas met 4 halve bigareaux ( die had ik niet)

Giet een halve deciliter ananassap en 1 eetlepel citroensap in de koekenpan en roer het aanzetsel los. Giet dit over het fruit.

Opmerking:
Helaas had ik geen zeetong maar Afrikaanse zeetong, dat is toch wezenlijk wat anders.
De Picasso saus was heerlijk en smaakt ook zeker bij andere soorten witvis!

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Info schmidtzeevis
print : Afdrukken