Zalmtartaar met mango en bieslookmayonaise

Voorgerecht
  

under-heading

Zalmtartaar met mango en bieslookmayonaise

Ingredienten

Bieslookmayonaise:
10 gr bieslook
1 limoen
4 eetl. mayonaise
zout en vers gemalen peper

Zalm:
200 gr verse zalmfilet in kleine blokjes
150 gr gerookte zalm in kleine blokjes
1 eetl. limoensap
2 eetl olijfolie met knoflook en chiliaroma ( Monini )

1 rijpe mango in blokjes

Bereiding

Mayonaise:
Knip de bieslook boven een kom in kleine ringen en bewaar een paar sprietjes voor de garnering.
Borstel de limoen schoon en rasp de helft van de schil boven de bieslook.
Pers de limoen uit.
Roer twee theelepels limoen door de mayonaise.
Breng de mayonaise op smaak met zout en peper.

Zalm:
Roer in een andere kom de twee soorten zalm, 1 eetlepel limoensap en 2 eetlepels olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de zalm over 4 mooi glazen, schep de mangoblokjes erboven op.
Schep op de mangoblokjes een toef mayonaise.

Garneer met de bieslooksprietjes

Algemeen


persons : 6-8
time : 20 minuten
book : Folder Gall & Gall
print : Afdrukken