Zalmtartaar met avocado

Voorgerecht
  

under-heading

Zalmtartaar met avocado

Ingredienten

300 gram zalm
1 rijpe avocado
1 citroen
2 eetlepels verse bieslook, fijngesneden
2 eetlepels mayonaise
2 theelepels sesamolie
1 theelepel azijn
1 theelepel sojasaus
zwarte peper, vers uit de molen
zeezout
tuinkers ter garnering

Bereiding

Snijd de rauwe zalm in kleine blokjes.
Marineer de rauwe zalm door de sesamolie, azijn en sojasaus erdoor te mengen en zet minimaal 30 minuten apart. Indien gewenst kan je dit 1 dag van tevoren al doen. Bewaar de zalm afgedekt in de koelkast.
Rasp de citroen en pers het sap uit. Houd dit apart.
Snijd de avocado in hetzelfde formaat blokjes als dat je de zalm hebt gesneden.
Meng de avocado likjes voorzichtig door het citroensap en citroenrasp.
Meng de bieslook door de mayonaise, roer goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Meng de zalm, de avocado en de aangemaakte mayonaise goed maar wel voorzichtig door elkaar zodat de zachte zijn mooie blokjes vormbehoud.

Serveer tip;
Heb je en mooie stekers of kookringen gebruik die dan om mooie taartje te maken. Heb je die niet. Maak dan een zo’n mooi mogelijk bergje op je bord.
Garneer af met tuinkers.

Algemeen


persons : 4 pers
time : 15 minuten + 30 minuten marineren
book : Dit namen J&A mee voor ons gezamelijk diner. Komt van Eef Kookt Zo
print : Afdrukken