Zalmforel in folie

Hoofdgerecht
  

under-heading

Zalmforel in folie

Ingredienten

4 hele zalmforellen
4 eetlepels boter
2 eetlepels gehakte dille
2 eetlepels gehakte bieslook
2 eetlepels gehakte peterselie
1 eetlepel ui, fijngesnipperd
zout
versgemalen peper
4 eetlepels boter op kamertemperatuur
8 schijfjes citroen
4 eetlepels witte wijn
2 eetlepels citroensap

Bereiding

Spoel de zalmforel goed af onder koud stromend water en dep ze met keuken papier droog

Vet 4 stukken aluminiumfolie in met wat olijfolie en leg op ieder stuk een zalmforel.

Hak de kruiden en uitje fijn en meng deze met de zout en peper door de boter.Verdeel de boter in 4 porties en stop de boter in de buikholte van de vis.

Besprenkel de vis met de witte wijn en het citroensap.

Vouw de aluminium dicht, met de sluiting aan de bovenkant. Vouw niet te strak dicht zodat je een soort of stoom envelop krijgt.

Verwarm de oven of BBQ voor op 200 Gr en bak de vis in 15-20 minuten gaar ( afhankelijk van de grote vd vis)

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken