Zalmburger met wasabimayonaise

Hoofdgerecht / Big Green Egg / BBQ
  

under-heading

Zalmburger met wasabimayonaise

Ingredienten

600 gr zalm zonder huid
1 eetlepel bieslook fijngehakt
1/2 chili pepertje, fijngehakt
1 theelepel mosterd
1 eiwit
3 eetlepels paneermeel
zout en vers gemalen zwarte peper
100 gr tauge
1/2 eetlepel ketjapsaus
1 eetlepel Wasabi Furikake of 1 Norivel
4 blaadjes sla
2 hamburger broodjes
150 gr mayonaise
4-5 theelepels wasabi poeder

Bereiding

Hak de zalm fijn. je kunt dit in een keukenmachine doen maar het beste is om dit met een mes te doen. Zo krijg je een betere structuur, met de keukenmachine wordt het snel te fijn.

Snij de bieslook en chili pepertje fijn.
Klop het eiwit los.
Meng eiwit, chilipeper, bieslook en mosterd door de fijngehakte zalm.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg net zoveel paneermeel toe dat je er mooie stevige burgers van kunt maken.

Vorm de burgers met de hand of met behulp van een hamburger pers.
Leg de burgers minimaal 30 minuten koel weg om op te stijven.

Maak ondertussen de wasabimayonaise.
Doe de mayonaise in een mengschaal, voeg de wasabipoeder toe en roer goed door elkaar. Proef of het goed is. Bedenk dat de wasabi mayonaise nadat hij even gestaan heeft iets sterker wordt van smaak. Vindt je hem niet sterk genoeg voeg dan nog wat poeder toe.
Ze de wasabi mayonaise weg tot gebruik.

Gebruik je een Norivel ipv Kameya origneal kruiden, snij het norivel in reepjes van ongeveer 3x 5 cm.

Verhit een koekenpan met wat olie.
Bak de zalmburgers aan beide kanten ongeveer 3 minuten of tot de zalmburgers gaar zijn. Tijd is afhankelijk van hoe dik je de burgers hebt gemaakt.

Verhit in een andere koekenpan wat olie, bak hierin de tauge 1 minuut en blus af met de ketjap.
Roer goed om en zet het vuur uit, de tauge moet knapperig blijven.

Snij de hamburgerbroodjes doormidden.
Beleg deze met:
een blaadje sla
de tauge
de zalmburger
reepjes norivel of wasabi Furikake kruidenmix
een flinke schep wasabimayonaise
en plaats de bovenkant van het broodje hierop.

Eet smaakelijk!


Algemeen


persons : 4 personen
time : 15 minuten + wachttijd
book : Eigen recept n.a.v. een lunch bij 'de Burger' in Eindhoven
print : Afdrukken