Zalm in een toren van rijst

Hoofdgerecht
  

under-heading

Zalm in een toren van rijst

Ingredienten

4 zalmfilets
200 gr Pandan rijst
Schil van een ½ limoen
75 ml olijfolie
Schil van ¼ citroen, met schilmesje eraf gesneden.

Vulring

Bereiding

Bak de zalmmoten gaar in een pan met wat olie of gaar ze in de oven of magnetron.
Maak ze zalm fijn en zet deze warm weg tot gebruik of verwarm het weer voor gebruik.

Rasp de schil van een halve limoen en doe deze in een pannetje met de olijfolie.
Verhit de olijfolie tot 60 Gr.C. ( handwarmte). Let op dit gaat snel !
Zeef de olijfolie.

Kook de Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing tezamen met de schil van ¼ citroen.
Giet de rijst af en verwijder de citroenschil.
Laat de rijst wat uitdampen en roer ruim ¾ van de limoenolijfolie door de Pandanrijst.
Leg de deksel op de pan en laat de rijst volgens de gebruiksaanwijzing nagaren.

Plaats de vulringen op de voorverwarmde borden.
Vul deze met ¾ van de rijst, druk de rijst goed aan. Verdeel de zalm en daarna de rest van de rijst over de vulringen en druk deze weer goed aan.
Schenk een beetje van de overgebleven limoenolie eromheen.

Trek de vulring voorzicht van de rijst en zalm en serveer direct.





Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken