Yoghurt taart met zomerfruit

Nagerecht
  

under-heading

Yoghurt taart met zomerfruit

Ingredienten

100 gr boter
250 gr chocoladekoekjes
12 gelatine blaadjes
2 limoenen
250 gr mascarpone
150 gr suiker
500 ml volle yoghurt
200 ml slagroom
150 gr zomervruchten zoals, frambozen, bosbessen en bramen
4 rijpe nectarine's

Bereiding

Maak de ring van de springvorm los en leg het bakpapier op de onderplaat.
Maak de ring weer vast, het bakpapier zit nu mooi vast en strak.

Smelt de boter.
Hak de koekjes fijn en meng deze goed met de gesmolten boter.
druk het koekmengsel met behulp van een lepel als bodem in de vorm.
Zet de bodem afgedekt ca. 1 uur koud weg.

Vet de rand van de springvorm in met wat olie of volg tip ( onder aan het recept)

Week de gelatine in koud water.
Was de limoenen, wrijf ze droog en rasp de schil van 1 limoen.
Pers beide limoenen uit.
Meng de mascarpone, de suiker, limoenrasp, het limoensap ( op 1 eetlepel na).
Roer dit mengsel door de yoghurt.

Knijp de gelatine uit.
Verhit 4 eetlepels water in een steelpannetje en los hier de gelatine blaadjes een voor een in op.
Haal de pan van het vuur en roer er 3 eetlepels van het mascarpone-yoghurt mengsel door.
Roer dit vervolgens door de rest van de mascarpone-yoghurt, goed door kloppen.
Klop de slagroom stijf en spatel deze er doorheen.

Verdeel het mengsel over de bodem em zet de taart ca. 15 minuten koud weg.

Maak ondertussen het zomerfruit schoon, was het eventueel en laat het uitlekken.
Was de nectarines, halveer ze en verwijder de pitten. snijd ze in mooie stukjes.
Meng de nectarines met 1 eetlepel limoensap en laat even uitlekken op keukenpapier.

Beleg de mascarpone room zodra hij begint te geleren met de vruchten.
Zet de taart minstens 3 uur koud weg.

Opmerking:
Heerlijk fris mooi uitziend zomertoetje.
Het fruit mag er best meteen bovenop gelegd worden, dan zakt het mooi iets in de yoghurt gelei. Als je iets te lang wacht zoals mij overkwam dan ligt het fruit er te los boven op. Wel erg mooi om te zien, iets minder praktisch met aansnijden!

Tip:
Knip een lange reep papier van bakpapier.
Maak de springvorm voorzichtig los zodat de koekboden los in van de springvormrand.
Zet de papier rand tegen de koek aan en klem de springvormrand weer vast.
Je hebt nu een mooie papieren rand in je vorm die je later als de taart klaar is weer kunt verwijderen.
Op deze manier hoef je de taart niet met een mesje van de rand los te maken

PP
ca. 440 Kcal
7 gr eiwit
28 gr vet
27 gr koolhydraten



Algemeen


persons : 12 stuks
time : 45 minuen + 3 uur koelen
book : Tijdschrift: Foodies juli 2009
print : Afdrukken