Witvis tajine

Hoofdgerecht
  

under-heading

Witvis tajine

Ingredienten

4 tilapia of pangasius filets filets
olijfolie
2 tenen knoflook
1 handvol gemengd olijven
2 theelepels harissa
2 ansjovisfilets
700 gr passata ( de pomodoro)
1 kleine ingemaakte citroen
1 flinke pluk saffraan

Bereiding

Doe 2 eetlepels olijfolie in en braadslede en knijp er met een knoflookpers de ongepelde tenen knoflook boven uit. Roer er de olijven, harissa, ansjovis en passata door elkaar. Snijd de citroen in 4 parten en schraap het vruchtvlees eruit deze wordt niet gebruikt. Snijd de schil in dunne reepjes en voeg deze toe aan de saus.

Laat de saffraan in een laagje kokend water weken.
Snijd de visfilets in grove stukken en bestrooi ze met peper en zout.
Leg de stukken vis in de saus en strooi er de saffraan over.
Verkreukel een bevochtig stuk bakpapier, dek de vis ermee af en kook op hoog vuur gaar in ongeveer 8 minuten.
Proef en breng de saus op smaak.

Serveertip; lekker met couscous

Opmerking:
- In het originele recept werden 4 scholfilets gebruikt: Bestrooi de scholfilets met zout en peper en rol ze op, leg ze in de saus.
- Op de foto, dit is een dubbele hoeveelheid, gemaakt als onderdeel voor een buffet.

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Kookboek: Jamie in 15 minuten
print : Afdrukken