Witte chocolade ijs

Nagerecht
  

under-heading

Witte chocolade ijs

Ingredienten

400 ml melk
100 gr suiker
1 vanillestokje
2 eidooiers
300 ml slagroom
200 gr witte chocolade
100 ml melk

Bereiding

Verwarm 400 ml melk met de suiker en het opgesneden vanillestokje. Draai het vuur uit als de melk warm is en laat het vanillestokje minimaal 15 minuten trekken. Verwijder het stokje uit de melk, schraap het verder leeg en voeg de vanillemerg weer toe aan de melk.
Koel de melk terug naar 4 Gr.C.

Klop de eidooiers met 2 eetlepels melk au bain Marie schuimig, laat het afkoelen.

Verwarm au bain Marie 100 ml melk en 200 gr witte chocolade, verwarm net zo lang tot de chocolade is opgelost.
Koel terug tot handwarm.

Meng de koude vanille-melk, de schuimig geklopte eidooiers, de vloeibare witte chocolade en de slagroom. klop alles even goed door.

Schenk het in je ijsmachine en draai er in zo’n 30-45 minuten ijs van.

Variatietip:
Ik ben gemaild door Ink, zij heeft deze witte chocolade ijs gemaakt en daaraan 72 gr gepelde ongezouten fijngehakte pistache nootjes toegevoegd, ze vond het erg lekker .
Leuk om te horen, ik ga het zeker ook eens proberen !!

Algemeen


persons : 4-6
time : 20+koelen+ijs draaien
book : Eigen recept
print : Afdrukken