Warme appels op zijn Amerikaans

Bijgerecht
  

under-heading

Warme appels op zijn Amerikaans

Ingredienten

7 appels ( ongeveer 700 gr schoon)
500 ml water
45 gr suiker
1 theel kaneelpoeder
2 kaneelstokjes
30 ml maple syrup ( ahornsiroop)
1 ½ eetlepel aardappelzetmeel

Bereiding

Schil de appels en snijd ze in vier kwarten. Verwijder het klokhuis.
Snijd de kwarten nogmaals door.

Zet het water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de kaneelpoeder, kaneelstokjes, suiker en de maple syrup toe.
Voeg de appels toe, zet het vuur lager.
Gaar de appels in zo’n 15 minuten. De tijd is afhankelijk van het soort appels, de appels moeten gaar zijn maar niet tot moes gekookt.

Schep de appels uit de pan en doe ze in een schaal.
Verwijder de kaneelstokjes.
Roer aardappelzetmeel met 1-2 eetlepels water tot een papje.
Voeg onder voortdurend kloppen de aangemaakte aardappelzetmeel toe aan het overgebleven kookvocht van de appels.
Schenk de gebonden saus over de appels.

Leg de kaneelstokje er voor versiering boven op.

Serveer de appels lauwwarm of koud bij een maaltijd of op z'n Amerikaans bij het ontbijt.

Opmerking:
Dit is mijn interpretatie van de appeltjes die ik gegeten heb in Florida bij Cracker Barrel.
Sweet memories….
www.crackerbarrel.com

.

Algemeen


persons : 4-6
time : 30 minuten + afkoelen
book : Eigen recept
print : Afdrukken