Viskoekjes ( Fischcakes) met kappertjes mayonaise

Voorgerecht
  

under-heading

Viskoekjes ( Fischcakes) met kappertjes mayonaise

Ingredienten

1 zakje stoneleeks
300 gr witvisfilets ( kabeljauw, koolvis, tilapia of pangasius) in stukken
1 ei, losgeklopt
60 gr zelfrijzend bakmeel
cayennepeper
zout en peper
½ rode paprika, fijngehakt
½ kleine courgette, grof geraspt
3 eetl. olijfolie
½ eetl . kappertjes
3 eetl . mayonaise

Bereiding

Hak het witte en licht groene deel van de stoneleeks fijn.

Pureer de vis in een keukenmachine en meng het ei en zelfrijzend bakmeel met een snufje cayennepeper en zout en peper naar smaak erdoor.
Spatel de stoneleeks, paprika en courgette erdoor.

Verhit 1 eetl olijfolie in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Schep 4 volle lepels va het vismengsel in de pan, druk ze iets plat en bak 1-2 minuten tot de onderkant goudbruin en stevig is.
keer de viskoekjes met een spatel en bak de andere kant goudbruin.
Bak de andere viskoekjes op dezelfde manier .

Roer de kappertjes door de mayonaise.
Leg de viskoekjes op vier bordjes en geef de mayonaise in een bakje erbij.
Garneer eventueel met een beetje koriander.

Bevat per eenpersoons portie
360 Kcal
18 gr eiwit
25 gr vet
16 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 15 minuten
book : Kookboek: Bijzonder
print : Afdrukken