Vijf december speculaasijs

Nagerecht
  

under-heading

Vijf december speculaasijs

Ingredienten

200 ml melk
75 g suiker
50 m l room
2 eidooiers
7 speculaas koekjes in stukjes
4 eetl. amaretto
1 theelepel speculaaskruiden

Bereiding

Beng de melk, room en suiker zachtjes aan de kook.

Klop de eidooiers los en voeg de kokende melk toe onder voortdurend roeren.

Giet de massa terug in de pan en verwarm het tot ongeveer 80 graden. Voeg de speculaaskruiden toe en laat het geheel 10 minuten trekken ( niet meer koken).
Plaats de pan daarna in een bak met koud water en breng het geheel terug tot het koel genoeg is om er ijs van te draaien.
(Tot zover kan je dit ook makkelijk daags van te voren doen en de afgekoelde massa in de koelkast zetten).
Draai er ijs van in de ijsmachine.
Voeg op het laatst de stukjes speculaas en de amaretto toe.

Opmerking:
-Voeg je de speculaas eerder toe dan zal deze ‘nat en klef’ worden.
-Je kunt ook het basis ijs draaien in de ijsmachine de likeur er bijna aan het einde toevoegen en de speculaaskruimels met een lepel door het ijs roeren als deze klaar is.

Op de foto:
Speculaas ijs met Tarte Tartin van peer

Algemeen


persons : 6
time : 30min + koelen + ijs maken
book : Gedeelte uit een kookles menu
print : Afdrukken