Venkel soep

Soep
  

under-heading

Venkel soep

Ingredienten

1 venkel
1 kleine ui gesnipperd
3 eetlepels olijfolie
125 ml crème fraîche (halfvet)
750 ml kippenbouillon (evt. van tablet)
4 takjes cherrytomaatjes

Bereiding

Snijd de venkel in kleine stukjes, bewaar het kruidige venkelgroen als garnering.

Fruit in een soeppan de ui in de olie goudbruin, voeg de stukjes venkel erbij en bak ze enkele minuten mee.
Roer de crème fraîche erdoor, schenk de bouillon erbij, breng het geheel aan de kook en laat de soep 10-15 minuten afgedekt zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine en breng op smaak met (versgemalen) peper.
Serveer de soep in een diep bord en leg er een takje cherrytomaatjes op.
Snijd het achtergehouden venkelgroen fijn en bestrooi de soep hiermee.


P.P. 270 kCal Eiwit 6 g Vet 26 g Koolhydraten 3 g

Algemeen


persons : 4
time : 25 minuten
book : Diner bij Kees en Marian
print : Afdrukken