Veloutésaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Veloutésaus

Ingredienten

30 gr ongezouten boter
30 gr bloem
1 liter koude bouillon, vis, kippen of groentebouillon

Bereiding

Maak eerst een witte roux. Smelt de boter in een pan mmet een stevige vlakke bodem.
Roer van het vuur af met een garde de bloem erdoor.
Zet de pan weer op het vuur en gaar de roux al roerend gedurende 3 minuten.

Giet al roerend de koude bouillon bij de roux en laat de saus af en toe roerend 30 minuten op een laag vuurtje pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.

Deze fluweel zachte saus kan zo naturel worden geserveerd, maar ook als basis dienen voor suprêmesaus. Heerlijk bij vis- en kipgerechten, gebruik een bijpassende bouillon

Algemeen


persons : voor 1 liter
time : 35 minuten
book : Kookboek: Sauzen van Michel Roux
print : Afdrukken