Vanillesaus

Saus / Dressing
  

under-heading

Vanillesaus

Ingredienten

voor 10 pers:
8 eidooiers
5 dl room
5 dl melk
snuifje zout
80 gr suiker
1 vanillestokje

voor 4 pers:
3 eidooiers
2 dl room
2 dl melk
snufje zout
30 gr suiker
½ vanille stokje of bij gebrek hieraan 2 zakjes vanillesuiker

Bereiding

De melk, room, suiker, vanillestokje en zout aan de kook brengen.
Gedurende 15 minuten laten trekken.
Vanillestokje verwijderen.
De melk voorzichtig op de eidooiers gieten en rustig erdoor heen roeren.
De saus weer op het vuur zetten om te binden, maar voorzichtig !

Heerlijke vanille saus voor bij een warme appel uit de oven of voor bij een appelstuddel.


Tip voor het maken van de saus zodat hij niet gaat schiften:

De makkelijkste manier is:
Eidooiers gebruiken die op kamertemperatuur zijn.
Die eidooiers in een mengkom doen.
Daar eerst 1 eetlepel warme melk bij de eidooiers doen en goed doorroeren
Daarna weer 1-2 eetlepels van de warme melk erbij doen en goed doorroeren.
Je kunt eventueel dit laatste nog een keertje herhalen als je twijfelt. (De kou moet voorzichtig uit de eidooiers gehaald worden)
Daarna giet je langzaam en onder voortdurend roeren de rest van de melk bij de eidooiers.
Giet het mengsel terug in de pan, zet de saus weer terug op het vuur en verwarm langzaam weer op om te binden.
Zo moet het lukken!

Algemeen


persons : 0
time : 25 minuten
book : Kookles: Koken met een ster*
print : Afdrukken