Tonijntartaar met aubergine en granaatappelpitjes

Voorgerecht
  

under-heading

Tonijntartaar met aubergine en granaatappelpitjes

Ingredienten

½ kleine aubergine
150 gr super verse tonijn
½ goede rijpe granaatappel
1 eetlepel limoensap
scheutje sojasaus
handje rucola, ingescheurd
versgemalen roze peper ( of vier seizoenenpeper)
paar blaadjes koriander
fleur de sel of versgemalen zeezout.

Bereiding

Snijd de aubergine in kleine blokjes.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bal de blokjes enkele minuten op hoog vuur.
Laat de aubergine uitlekken op keukenpapier.

Snijd de tonijn in piepkleine dobbelsteentjes en bestrooi met een beetje fleur de sel.
Zet de tonijn in de koelkast.

Halveer de granaatappel, lepel de pitjes eruit en verwijder eventuele stugge vliesjes.

Klop een marinade van 1 eetlepel olijfolie, een scheutje sojasaus en het limoensap.
Schep de aubergine en de granaatappelpitjes voorzichtig door de tonijn en schenk de marinade erover.
Breng op smaak met peper en fleur de sel.
Laat de smaken nog 15 minuten in de koelkast intrekken.

Meng vlak voor serveren de koriander en rucola door de tartaar en proef of er extra zout of peper bij moet.
Schep de tartaar(eventueel met behulp van ringen) in cirkels op d eborden en serveer met geroosterd stokbrood.

.

Algemeen


persons : 4
time : 45 minuten
book : Diner bij Kees en Marian
print : Afdrukken