Teriyaki rundvleesspies met peultjessalade

Hoofdgerecht / BBQ
  

under-heading

Teriyaki rundvleesspies met peultjessalade

Ingredienten

650 gr biefstuk in blokjes
80 ml teriyaki saus
250 gr peultjes
½ grote komkommer
50 gr jonge slablaadjes
400 gr rijst
1 theel. sesamolie
1 eetl. rijstazijn
1 eetl. mirin ( of sherry)
1 eetl . lichte sojasaus
1-2 theel. wasabipasta
1 theel. kristalsuiker

Bereiding

Marineer de biefstuk vleesblokjes in de teriyaki saus.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Snijd de peultjes in lange smalle lange reepjes.
Zet een pan water met wat zout op het vuur, als het water kookt de peultjes toevoegen en 1- 1½ minuut blancheren. Giet af en spoel onder koud water af zodat het garingsproces stopt.
Schil de komkommer en snijd deze in lange plakken.

Klop een dressing van de sesamolie, rijstazijn, mirin, sojasaus, wasabipasta en suiker.
De peultjes, slablaadjes en komkommer in een kom en schep de dressing erdoorheen.

Rijg het vlees aan BBQ pennen of houten satépennen.
Verhit de grillpan op middelhoog vuur en bak de vleesspiesen aan elke kant totdat ze gaar zijn.

Serveer de vleesspiesen met witte rijst en de salade.

Tip: Maak iets meer dressing. serveer dat in een klein kommetje erbij. Heerlijk voor bij de witte rijst.

P.P.
 595 Kcal
51 gr eiwit
4 gr vet
88 gr koolhydraten
.

Algemeen


persons : 4
time : 35 minuten
book : Tijdschrift: Delicious september 2009
print : Afdrukken