Taartje van witte chocolade

Nagerecht
  

under-heading

Taartje van witte chocolade

Ingredienten

100 gram bastogne koeken
50 gram roomboter

250 gram witte chocolade
250 gram crème fraîche

Bereiding

Pak een kleine springvorm ( ongeveer 15 cm) en bedek deze met plasticfolie of bakpapier.

Maal de bastogne koeken in de keukenmachine fijn.

Verwarm de boter een beetje in de magnetron zodat hij zacht wordt en voeg deze toe aan de bastognekruimels.

Druk dit mengsel op de bodem van de springvorm uit tot een koekplaat.
Laat deze koekbodem in de koelkast opstijven.

Smelt de witte chocolade met een lepel crème fraîche au bain Marie.
Als de chocolade gesmolten is voeg er dan de rest van de crème fraîche toe en vermeng goed.

Stort het chocolademengsel uit over de koekbodem in de springvorm en laat opstijven in de koelkast.

Snij mooie puntjes van dit chocolade taartje en serveer dit met een bolletje ijs naar keuze.

Algemeen


persons : 8
time : 30 minuten + ong 2 uur koelen
book : Gedeelte van een kookles recept
print : Afdrukken