Suprêmesaus met munt

Saus / Dressing
  

under-heading

Suprêmesaus met munt

Ingredienten

Maak 2,5 dl kipvelouté volgens dit recept
3 dl slagroom
1/2 theelepel dijon mosterd
30 gr fijngesnipperde muntblaadjes
zout en vers gemalen peper
30 gr koude ongezouten boter, in blokjes

Bereiding

Verwarm de velouté in een pan en roer af en toe met een garde. Voeg zodra de saus kookt de room, mosterd en muntblaadjes toe en laat zachtjes 5 minuten pruttelen.

Zet de pan op laag vuur, klop de boter blokje voor blokje door de saus en breng hem op smaak met zout en peper.

Serveer direct.

Serveertip:
Deze saus smaakt heerlijk bij gebraden lamsrack, lamsfilet, lamschouder of zwezerik.

Op de foto is de saus in de maak.

Algemeen


persons : 4-6
time : 40 minuten
book : Kookboek: Sauzen van Michel Roux
print : Afdrukken