Sukade uit de slow cooker

Hoofdgerecht
  

under-heading

Sukade uit de slow cooker

Ingredienten

900-1000 gr sukade lapjes
mosterd
bloem
boter

450 gr knolselderij
165 gr wortel
180 gr ui
500 ml maidera
500 ml rode wijn
paar takjes tijm

550 ml water*
1 bouillon blokje*
20 gr demi glace poeder*
* deze 3 kan je ook vervangen door 2 potje kalfsfond

Bereiding

Smeer de sucadelapjes in met mosterd en bestrooi ze licht met bloem.
Verhit de boter in een pan en bak de sucadelapjes aan beide zijde aan.
Leg ze alvast in de slow cooker.

Voeg nog een klont boter toe aan het bakvet en bak de in blokjes gesneden knolselderij, in stukjes gesneden wortel en in ringen gesneden ui toe. Bak de groenten enkele minuten al omscheppend aan.
Blus af met de maidera en de rode wijn. Laat hetgeen ongeveer 5 minuten pruttelen.
Schenk de saus over het vlees in de slow cooker.

Voeg water, bouillonblokje en demi glace poeder en de takjes tijm toe.
Zet de slow cooker aan en sudder het vlees gaar.

Welke stand is afhankelijk van je slow cooker.
Ik heb geen slow cooker maar een sous vide machine die ik ook kan gebruiken als slow cooker.
Ik heb het vlees gegaard op een temperatuur van 90 graden.
na zo'n 5 uurtjes was het vlees mooi mals.

Haal het vlees voorzichtig uit de slow cooker.
Giet de jus door een zeef.
Verdeel de jus in tweeën. Gebruik de ene helft als jus.
Kook de andere helft in tot een stroperig geheel.
Leg hier de sucadelapjes in zodat ze mooi glaceren.

Je kunt dit gerecht makkelijk van te voren bereiden en het vlees zo opwarmen.

Op de foto:
- vlees in de slow cooker
- sucadelapje geserveerd op een rucola stampotje met geroosterde amandelen

Algemeen


persons : 6-8
time : 5 uur
book : Eigen recept
print : Afdrukken