Stoofvlees

Hoofdgerecht
  

under-heading

Stoofvlees

Ingredienten

1½ kilo sukadelappen
1 grote ui
1 winterpeen
4 stelen bleekselderij
½ liter rode wijn
scheut marsala
¼ liter vleesbouillon
Blikje tomatenpuree
5 ansjovis filets
1/3 bosje verse tijm
3 tenen knoflook
2 eetl. bloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 Gr.C.

Snijd de sukadelappen in grove stukken.
Snipper de ui.
Snijd blokjes van de wortel.
Snijd de blekselderij fijn.
Hak de knoflook fijn
Ansjovis fijnsnijden.
Rits de tijmblaadjes van de steeltjes

Verhit op hoog vuur een flinke bodem olijfolie en bak het vlees in porties snel bruin.
Alles tegelijk lukt niet, dan wordt het vlees nattig en niet bruin.
Schep het vlees uit de pan en zet even apart.

Schenk weer wat olijfolie in de pan en fruit de groenten met de knoflook in de pan. Voeg de ansjovis en de tijm toe en laat 10 minuten garen op een zacht vuurtje.

Verhit in een steelpan de rode wijn, marsala en vleesbouillon tot bijna kokend.

Doe het vlees terug in de pan, strooi hier de bloem over en roer een paar minuten goed door.
Giet de hete wijn-bouillon erbij plus een half blikje tomatenpuree. Roer goed door.

Doe de deksel op de pan en zet de pan in de voorverwarmde oven.

Laat 3 uur stoven en zet de pan daarna op een koele plaats. Morgen of overmorgen warm het stoofvlees op het fornuis op. Proef of er nog wat zout bij moet.

Opmerking:
-Geen tijd om echt te koken? Aan dit gerecht heb je geen omkijken en het kan niet mislukken in de oven, ondertussen kan je heerlijk doen waar je zin in hebt!
-Ook heel geschikt om in te vriezen.

Foto:
Stoofvlees geserveerd in eenpersoon ovenpotjes. Zo opgewarmd en op het bord gezet, meteen geschikt om uit te serveren.

Serveertip:
Lekker met aardappelpuree of aardappel kroketjes.

Algemeen


persons : 6
time : 4 uur
book : Kookboek: Koken met Sylvia Witteman
print : Afdrukken