Spinazie gehaktballetjes met volkorenspaghetti

Hoofdgerecht
  

under-heading

Spinazie gehaktballetjes met volkorenspaghetti

Ingredienten

1 pak bladspinazie deelblokjes ( 400 gr) ontdooid
350 gr rundergehakt
3 tenen knoflook, geperst
1 eetl. gedroogde Italiaanse kruiden
1 ei
2 volkoren beschuiten
4 eetl. olijfolie
1 fles gezeefde tomaten passata di pommodoro ( 720ml)
400 gr volkoren spaghetti

Bereiding

Laat de spinazie in een zeef ontdooien en uitlekken. Druk al het vocht eruit en snijd de spinazie fijn.
Meng in een kom het gehakt met de spinazie, de knoflook, ½ eetlepel Italiaanse kruiden, 1 theelepel zout en peper naar smaak.
Voeg het ei en de beschuit toe en kneed alles goed door.
Vorm met natte handen van het gehakt circa 20 balletjes.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in 5 minuten rondom bruin.
Schenk de tomatensaus erbij en roer de rest van de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
Laat de gehaktballetjes in de saus 10 minuten zachtjes sudderen.

Kook de spaghetti beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Als de tomatensaus te dik is geworden, schep er dan wat kookvocht van d epast bij.

Giet de pasta af en verdeel de spaghetti over 4 diepe borden.
Schep de gehaktballetjes met de saus erover.

Serveertip: lekker met een salade van jonge bladsla.

Opmerking: De saus mag de iets pittiger.

Bevat p.p.
760 Kcal
35 gr eiwit
34 gr vet
78 gr koolhydraten

Algemeen


persons : 4
time : 30 minuten
book : Tijdschrift: Allerhande no. 10 2008
print : Afdrukken