Spaghetti en meatballs

  

under-heading

Spaghetti en meatballs

Ingredienten

voor gehaktballen:
400 gr half om halfgehakt
50 gr geraspte Parmezaans kaas
1 bosje platte peterselie
3 sneetjes witbrood zonde rkorst
200 ml melk
zout en peper
2 teentjes knoflook
3 eetlepels bloem

saus:
2 sjalotten
2 teentjes knoflook
1 bosje oregano
3 eetlepels olijfolie
100 ml witte wijn
600 ml gepelde tomaten uit blik

ca 400 gr spaghetti
20 gr geraspte Parmezaans kaas

Bereiding

Gehaktballen:
Week het witbrood ca 5 minuten in de melk. Pel en snipper de knoflook. Was de peterselie, schud droog en hak de blaadjes fijn. Neem het brood uit de melk en knijp er de melk een beetje uit.
Kneed van het gehakt, het brood, de peterselie, de knoflook en de Parmezaanse kaas een glad geheel. Breng op smaak met zout en peper.
Rol kleine balletjes van het gehakt en wentel ze in de bloem.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. De tijd is afhankelijk van de dikte van de gehaktballetjes.

Voor de saus:
Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Snijd de rode peper in de lengte in en verwijder eventueel de zaadlijsten.
Was de rode peper en snijd hem in ringen.
Was de oregano en schud hem droog, hak grof.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en fruit er de sjalot, de knoflook en de rode peper ca.5 minuten in. Blus af met de witte wijn en de gepelde tomaten.
Breng op smaak met zout en peper en kook ca. 20 minuten op laag vuur. Voeg na 10 minuten de grofgehakte oregano toe.


Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar in water met wat zout.
Giet de pasta af en vang ca. 100 ml kookvocht op. Voeg het kookvocht en de gehaktballetjes toe aan de tomatensaus. Verwarm het geheel nog ca.5 minuten op laag vuur. Serveer de spaghetti en bestrooi deze met de Parmezaanse kaas.


Algemeen


persons : 4
time : 60 minuten
book : Tijdschrift Foodies januari 2016
print : Afdrukken