Spaanse boerenstoof met chorizo & kikkererwten

Hoofdgerecht
  

under-heading

Spaanse boerenstoof met chorizo & kikkererwten

Ingredienten

1 blik kikkererwten ( 400gr)
1 blik crispy maïs (200gr)
150 gr chorizo, liefst een pittige
2 eetl olijfolie
1 uit, snippert
1 teentje knoflook, geperst
1 blik tomatenblokjes ( 440 gr)
1 groene paprika in blokjes
1 glas rode wijn
1 theelepel gedroogde majoraan
1 theelepel gedroogde basilicum
50 gr zwarte olijven zonder pit, in plakjes gesneden
gedroogde chilivlokken uit de molen

Bereiding

Snijd de pikante chorizo in blokjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan en bak de blokjes tot de olie mooi kleurt. Neem de blokjes chorizo uit de pan en houd ze apart.
Giet het bakvet weg.

Fruit de ui en knoflook een paar minuten in dezelfde pan met de rest van de olijfolie. Roer de tomatenblokjes, paprika, chorizo, rode wijn, marjoraan, basilicum en chilivlokken naar smaak erdoor. Het temperament spat ervanaf !
Breng alles aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes stoven.

Roer de kikkererwten, mais en olijfplakjes erdoor en verwarm het geheel nog even.
Roer af en toe om alle smaken goed tot hun recht te laten komen.

Serveer de stoofpot met gele saffraanrijst.

Vegatip:
Vervang de chorizo door een paar in stukjes gesneden zongedroogde tomaten die je met de ui en de knoflook mee bakt.
Maak af met pittige paprikapoeder.

Opmerking:
- Voor ons mag er de volgend keer meer maïs in, wij houden van maïs en we denken dat de verhouding maïs kikkererwten dan beter in balans is.
- Kies echt wel voor een pittige chorizo anders is het gerecht niet pittig genoeg.

Algemeen


persons : 4
time : 15 min + 15 minuten wachttijd
book : Kookboekje: Let's talk beans
print : Afdrukken