Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten

Hoofdgerecht
  

under-heading

Snijbonenstampot met zongedroogde tomaten

Ingredienten

1 kilo aardappelen, kruimig
100 ml melk
20 gr boter
8 zongedroogde tomaatjes
500 gr verse snijbonen

Bereiding

Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes, zet ze even in wat water zodat ze weer lekker zacht worden.

Kook de aardappelen met wat zout gaar.
Stamp ze fijn met een aardappelstamper, roer de melk erdoorheen.
Snij klontjes van de boter en voeg de boter toe bij de aardappelen, roer alles goed door zodat de boter goed wordt opgenomen.

Snij de snijbonen fijn of grof, naar gelang je eigen smaak.
Kook de snijbonen met wat zout in 10 minuten gaar.

Giet het water van de tomaatjes weg, roer de snijbonen en de gewelde zontomaatjes door de aardappelpuree.


Serveertip: Lekker met runder-, slavink, verse worst of gehaktbal

Algemeen


persons : 4
time : 40 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken