Sjalottencompote

Bijgerecht
  

under-heading

Sjalottencompote

Ingredienten

4 sjalotten
½ eetl. tijmblaadjes
½ eetl rozemarijnnaadjes fijngehakt
15 gr boter
mespunt kerrie
50 ml witte wijn
zout en peper
1 theel. maïzena

Bereiding

Pel de sjalotten en snijd ze in ringen.
Was de tijm en de rozemarijn en ris de blaadjes van de steeltjes.
Hak de rozemarijn naaldjes fijn.

Verhit in een pan de boter en fruit er de sjalotten in.
Voeg de tijm, rozemarijn en kerriepoeder toe en blus het geheel af met de witte wijn.

Laat zachtjes pruttelen tot de sjalotten gaar zijn en breng het geheel op smaak met zout en peper.
Voeg indien nodig nog een beetje witte wijn toe.

Los de maïzena op in 1-2 eetlepels koud water en bind er de sjalottencompote mee.

Serveer de sjalottencompote warm bij bv Kabeljauw in bladerdeeg

Algemeen


persons : 4
time : 20 minuten
book : Tijdschrift: Foodies januari 2011
print : Afdrukken