Schorseneren

Bijgerecht
  

under-heading

Schorseneren

Ingredienten

schorseneren

Bereiding

De schorseneer is een taaie, winterharde plant.
Meestal komen alleen de wortels in de handel maar ook het blad is geschikt voor consumpie in salades.
Schorseneren worden in oktober geoogst en zijn verkrijgbaar van oktober tot april.

De wortels moet recht zijn, zo dik mogelijk, gaaf en zonder vertakkingen en bijworteles.
Het vruchtvlees moet wit zijn.

Schorseneren hebben een hoge voedingswaarde, hoger dan erwten en bonen.

De schorseneer wordt vrijwel uitsluitend gekookt gegeten.

Bereiding: Schrap of schil met een dunschiller de schorseneren schoon en leg ze in water met wat melk om verkleuren tegen te gaan.
Was de groenten en kook deze in water met wat melk in 30 minuten gaar.

Tip; Draag plastik handschoenen als je de schorseneren schoonmaakt. ze geven een plakkerig goedje af aan je handen

Algemeen


persons : nvt
time :
book : Kookboek: Fruit en Groenten
print : Afdrukken