Saus Cafe de Paris

Saus / Dressing
  

under-heading

Saus Cafe de Paris

Ingredienten

1 kleine sjalot, gesnipperd
2 tenen knoflook, uit de knoflookpers
25 g champignons, klein gesneden
3 eetlepels tomatenpuree
1 ruime theelepel kerriepoeder
1 ruime theelepel paprikapoeder
2 eetlepel eetlepels cognac
2 eetlepels witte wijn
75 ml vleesbouillon
250 ml room
2 ansjovisfilets, fijn gehakt
1 tl bieslook, gesneden
1 tl dragon, gesneden
1 tl basilicum

Bereiding

Snipper de sjalot fijn. Snijd de champignons fijn Fruit beide lichtjes in olijfolie. Voeg de knoflook en de tomatenpuree toe. Voeg ook de paprika- en kerriepoeder toe en fruit op zacht vuur even kort mee.
Blus het geheel af met de wijn en cognac. Voeg vervolgens de vleesbouillon en de room toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Doe de ansjovis bij de saus en laat deze inkoken tot de gewenste dikte.

Haal de saus door een zeef en breng het op smaak met peper en zout. Voeg tenslotte de kruiden toe. Op de foto zijn de kruiden nog niet toegevoegd.

Opmerking.
In het originele recept moesten 3 theelepels tomatenpuree. Ik heb dat niet goed gelezen en ik heb 3 eetlepels toegevoegd. Wij vonden de saus erg lekker, dus heb ik het nu ook zo opgeschreven.

Algemeen


persons : nvt
time : 15 minuten
book : Eigen recept
print : Afdrukken